FSE

MVM Futam, Jövő Hídja 2012

2012. szeptember 22-én megrendezésre került az energiatakarékosság szellemében az MVM Energia 2.0 Futam, melynek fő célja, az alternatív energiaforrások bemutatása és népszerűsítése a publikum körében.

Péntek este az alternatív hajtású gépek ellenőrzése, illetve a tagok regisztrációja volt soron, majd ezt követően a Magyar Villamos Művek Zrt. egy nagyvolumenű előadást tartott a versenyszabályokról.

Szombaton a napsütéses időben a járművek a belvárosi felvonulás során több forgalmas helyen megfordultak, köztük az Oktogonnál is, ahol bárki közelebbről is szemügyre vehette az ideiglenesen kialakított boxutcában kiállított gépeket. A BME Formula Racing Team is részt vett a rendezvényen és a GT3 tanszékkel közösen kiállított benzines autójukat (FRC005) több ezer vendég csodálhatta meg.

A kiállításon több ismert ember is részt vett, mint például Kovács ‘Kokó’ István, Görög Zita vagy  éppen Katus Attila.

Vasárnap reggel megkezdődtek a szabadedzések illetve az időmérő edzések az Andrássy úton, majd a nap folyamán a környezetbarát járművek 9 kategóriában mérték össze tudásukat. A BME Formula Racing Team elektromos autója (eMaula) a versenyautó kategóriában második helyezést ért el, illetve a díjátadón különdíjjal is jutalmazták az autót. 19 óráig bárki megtekinthette ezeket a környenyezetbarát járműveket a belváros szívében, ahol csapatunk is szeretettel fogadta az érdeklődőket és válaszoltak minden érdeklődő kérdésére.